Kavli.fi

Mitä ihmettä, piparia ja sinappia samassa purkissa?


Tänä vuonna joulun ihmeellisin makupari ei suinkaan ole pipari ja homejuusto. Juustoiset herkut hylännyt joulupipari nimittäin pariutui sinapin kanssa yhteen purkkiin eli pipariseen Johnny's Joulusinappiin.

Yllättävä makupari on tämän joulun hitti

Piparin ja sinapin liitto kuulostaa äkkiseltään varsin kummalliselta, eikö totta? Makea ja karkea Johnny's Joulusinappi osoittaa kuitenkin ennakkoluulot turhiksi jo ensi lipaisulta. Tämä piparista tutuilla mausteilla tuunattu joulusinappi onkin yllättäen täydellinen kaveri niin kinkulle kuin kastikkeille.

Johnny's Joulusinappi on limited edition -kausimaku, jota on saatavilla rajoitetun ajan hyvin varusteilluista K-kaupoista. älä tyydy tavanomaiseen vaan järkkää bileet kielesi päälle tämän joulun hittiherkulla.

Minivoileipäkakut Johnny's Joulusinapilla ja saaristolaisleivällä

Erityisen herkulta Johnny's Joulusinappi maistuu minivoileipäkakuissa, joissa piparkakkumuotilla leikatut saaristolaisleivät kätkevät tiukkaan syleilyynsä kinkkua tai pulled porkia, sinappista kurkkusalaattia, crème fraîchea - ja tietty sitä piparista sinappia.

Testaa reseptiä itse ja ihastu! Tai levitä sinappia suoraan joulukinkun päälle. Se on ihan täydellistä niinkin.

Pohjaan:
noin 500 g saaristolaisleipää
Johnny's Joulusinappia

Kostutukseen:
noin 1,5 dl kasvis- tai lihalientä

Kinkkutäytteeseen: 300 g palvi-/joulukinkkua tai pulled porkia
150 g crème fraîchea
1 dl kurkkusalaattia
noin 10 cm pätkä purjoa
ripaus mustapippuria

Koristeluun esimerkiksi:
haluamaasi tuoretta yrttiä
granaattiomenan siemeniä

1. Aloita piparin muotoisten minivoileipäkakkujen valmistus täytteestä. Hienonna purjo mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kuutioi kinkku tai revi pulled pork pieneksi muruksi. Lisää kaikkien muiden aineiden kera isoon kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

2. Leikkaa saaristolaisleipä noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Ota sitten piparimuotti ja leikkaa siivuista piparin muotoisia kuvioita. Ylimääräiset reunat voit kuutioida ja paahtaa pannulla krutongeiksi.

3. Asettele piparin muotoiset leipäpalat leivinpaperille ja kostuta ne kevyesti kasvis- tai lihaliemellä. älä kostuta liikaa, jotta saaristolaisleivän purutuntuma ja kestävyys ei kärsi.

4. Kokoa minivoileipäkakut näin: sipaise ensin joulupiparilta maistuvaa Johnny's Joulusinappia pohjan päälle ja levitä keskelle kerros täytettä. Toista seuraavan kerroksen kanssa ja laita kansi päälle.

5. Koristele haluamallasi tavalla mutta älä peitä minivoileipäkakkujen reunoja tuorejuustolla, jotta kaunis piparinen muoto säilyy. Laita valmiit herkkupalat jääkaappiin odottamaan tarjoilua tai nauti heti.

Ihanan piparinen Johnny's Joulusinappi on saatavilla vain rajoitetun ajan hyvin varustelluista K-kaupoista.
Oman Johnny's Joulusinappisi voit ostaa suoraan tästä linkistä